SoundSource от Rogue Amoeba

Време за четене на статията: 1 мин.

За Rogue Amoeba сме писали и друг път. Представихме ви приложението им Audio Hijack тук. Разработчиците обявиха ново приложение наречено SoundSource. Според тях това е звуковият контрол, който трябва да бъде вграден по подразбиране в OS X. SoundSource ни дава възможност да управляваме устройствата за input, output и sound effects, както и нивата им директно от меню лентата. Това би ни спестило време и няма да се налага да се ровим в Audio/MIDI Setup, подменюта и т.н.

Друга интересна функционалност е софтуерният Play-Thru режим. Можем да го сравним с Input Monitoring в познатите ни DAW. Тази функционалност би била полезна, ако ни се налага да прослушаме някой физически или виртуален вход, без да се налага да се захващаме със сложно рутиране на сигнала.

Приложението е със символичната цена от $10, а за всички притежатели на други апликации на Rogue Amoeba е безплатно. Налична е и демо версия с 10-минутно ограничение на сесиите.

Само по себе си приложението е удобно, но може да блесне истински, ако е комбинирано с Audio Hijack, Loopback, Soundflower или Airfoil. Очаквайте допълнителни статии, в които ще разгледаме подобни функционални комбинации.