Auto-Tune EFX+ е новият звяр от Antares + ДЕМО версия

Време за четене на статията: 2 мин.

На 31-ви май от Antares представиха новия Auto-Tune EFX+. Процесорът е комбинация от легендарния аутотюн и креативни вокални ефекти, които все по-често намират приложение в модерната музика. Целта на Antares е била да създадат плъгин, който комбинира в себе си мощния тюнващ алгоритъм на Auto-Tune Pro и набор от ефекти, които при правилна употреба дават уникален привкус на всеки вокален тейк. EFX+ успешно надгражда предходната EFX версия като добавя познатия ни от другите продукти на Antares Pitch Shifter + Throat и допълнителните ефекти вокодер, сатуратор, ринг модулатор и филтър. В следващите редове надникваме в Auto-Tune EFX+.

Ако не знаете какво точно е аутотюн или сте пропуснали статията ни за Auto-Tune Pro, може да погледнете тук.

Интерфейс на Auto-Tune EFX+

Интерфейсът е функционален и доста сходен с другите версии на Auto-Tune. На потенциометри са изкарани най-важните параметри за тюнващия алгоритъм – Retune Speed и Humanize. Ефект секцията е разположена почти централно и може да бъде bypass-вана много лесно. Поради възможното тежко процесиране от вградените ефекти, от Antares предвидливо са оставили възможност за смесване на суровия и процесирания сигнал чрез Mix потенциометъра горе вдясно. Ако желаете да ползвате само тюнващия алгоритъм, няма проблем, просто спираме ефектите от копчето EFX и Auto-Tune-a работи по стандартния начин.

Ефекти

Ефектите на EFX+ включват:

  •  Pitch and Throat за обработване на височина на тона и форманта в реално време.
  •  Duet за реалистично създаване на дублажи.
  •  Vocoder – за автентични симулации на 10 винтидж вокодери
  •  Tube Amp – Сатуратор с лампова симулация
  •  Mutate функция, която добавя ring modulation.
  •  High-pass филтър.

Още за EFX+

EFX+ е интегриран и работи прекрасно с Auto-Key приложението за автоматично разпознаване на тоналност. Режимът Low Latency позволява употребата на EFX+ без съществено забавяне дори и при звукозапис. Чрез XY Pad-а контролираме в реално време параметри от селектирания ефект. Наличен е браузър с ефекти, създадени и подбрани от има като Mike Dean (Travis Scott, Kanye West, Desiigner), Jeff Rona и Richard Devine. Сами се досещате за какъв широк мащаб от жанрове са подготвени присетите. Auto-Motion функцията е впечатляваща. Тя представлява генератор на мелодии, който работи чрез pitch shift-ване на аудио сигнала. За Auto-Motion е предвидена голяма библиотека от предварително подготвени шаблони, които се нагаждат по темпото и тоналността на проекта ви.

Ако притежавате лиценз за стара версия на EFX, може да се възползвате от ъпгрейд на цената от $69 или ъпгрейд от Auto-Tune Access за $109. Ако пък никога не сте използвали Auto-Tune, сега е перфектният момент да опитате. EFX+ има безплатен тестовеи период наличен тук.

 

Разработчик Antares
Тип Ефект Процесор
Подтип Тюнване на вокали
Формат Plug-in
Платформи Win и Mac OS
Цена $199
Тип лицензиране WIBU авторизация
Trial версия Да, тук.
Линк към онлайн магазина Линк

 

Ако пропуснахте статията за Auto-Tune Pro, ето я:

Antares Auto-Tune Pro