Eventide Anthology XI

Време за четене на статията: 2 мин.

Anthology XI е пакет със софтуерни продукти, който включва всички разработени до момента плъгини за аудио обработка от Eventide. Той се състои от 23 висококачествени и полезни софтуерни решения разделени в категорийте мултиефекти, ченъл стрипове, ревербератори и др. В тази публикация ще разгледаме съдържанието на Anthology XI, но нека преди това да ви разкажа малко и за Eventide.

Eventide

Компанията стартира през далечната 1971 година, като първите продукти са доста интересни и много различни по естеството си. Е, не чак толкова различни, колкото на Hammond, но все пак е странно да разработват електростатичен диспенсър за преливане на нанолитри химически вещества. При това положение, дигитален контролер, които пренавива грамофони звучи много добре, нали? Оригиналният продукт, който поставя Eventide на сцената на аудио производителите е Instant Phaser, за чиято дигитална версия ще може да прочетете тук. След няколко години, Eventide започват да произвеждат платки RAM за IBM… Не след дълго, поради хоби на тогавашния президент на компанията, разработват и първата система за навигация по карти за самолета и първият мултифункционален дисплей за обща употреба в авиацията. Следват системи за запис на професионални канали с цел водене на дневници – The NexLog, които се използват и до днес от редица правителствени и държавни учреждения и институции. Голямата бомба гръмва с H910 Harmonizer. От там нататък, всичко е история. Без да ви ангажирам повече с тези исторически факти, започваме с преглеждането на по-голямата част от плъгините в Anthology XI.

2016 Stereo Room

2016 Stereo Room e софтуерна версия на хардуерния ревербератор Eventide SP2016

 

Ревербераторът 2016 Stereo Room от Eventide

Черната дупка Blackhole

Ревербераторът Blackhole не се подчинява на физическите закони! Внимавайте да не ви засмуче!

Извънземният ревербератор Blackhole от Eventide

Разпадането на вселената – MangledVerb

Дисторжън + ривърб в едно. Къса, мачка, троши и какво ли още не. Ако ви трябва грубост, тук е!

MangledVerb от Eventide

Tverb

Създаден в резултат на експеримент, проведен от Тони Висконти, Tverb преобръща парадигмата за ревербератор.

Ривърб като никой друг – Tverb от Eventide

UltraReverb

UltraReverb от Eventide е софтуерен ревербератор, който включва в себе си 9 типа алгоритми и над 300 присета.

Ревербераторът UltraReverb от Eventide

Instant Phaser

Eventide PS101 Instant Phaser

FL201 Flanger

Eventide FL201 Flanger

Ultra Channel

Eventide Ultra Channel

Omnipressor

Eventide Omnipressor – динамичният звяр

EQ65

Филтърът Eventide EQ65

EQ45

Urei 545 оживява в EQ 45 от Eventide

Precision Time Align

Precision Time Align от Eventide

H910

H910 Harmonzier от Eventide

Останалите плъгини

В пакета има още няколко плъгина, за които ще си резервираме специално място, понеже заслужават повече внимание. Един от тях е H3000 Factory. Eventide H3000 е нещо като порцелановото Бугати. Тотален връх за всяко звукозаписно студио. Този ефект процесор е оставил безброй интересни и причудливи “подправки” в звука в безброй тракове. H3000 Band Delays е дилей плъгин, базиран на H3000 Factory. Quadra и Octavox пък са инструменти за създаване на изкуствени вокални хармонии. Physion (идва от Fission) разделя трансиентите в аудио материала. Можем да го считаме за малко по-различен трансиент шейпър.

И така! Eventide са ми в топ 3 любими компании в аудио сферата! Повечето неща имат тестови период, така че може да ги изпробвате съвсем спокойно.

Sonicscoop дават невероятната възможност някой от вас да спечели целия пакет. Вижте тук за повече информация и побързайте! Срокът е до 9-ти този месец.